Ворог атакував Сумську область: зафіксовано 42 «прильоти» за добу

Протягом понеділка, 26 вересня, ворог обстріляв чотири громади Сумщини – Білопільську, Краснопільську, Шалигинську та Середино-Будську. Усього зафіксовано 42 «прильоти» по прикордонню.

Про це повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

Зазначається, що по околицях сіл Шалигинської громади був ракетний обстріл – з рф з гелікоптера випустили 6 ракет. Пошкоджені лінії електромереж. Згодом росіяни вдарили ще й із мінометів (2 прильоти) та відкрили вогонь із артилерії.

Попередньо, ворог використав ствольну артилерію - близько 11 вибухів. Також було 6 вибухів з гранатомету та близько 20 кулеметних та автоматних черг.

При цьому, вранці росіяни обстріляли Краснопільську громаду із САУ (12 прильотів). Увечері був ще один артилерійський обстріл із САУ (10 прильотів).

У Білопільській громаді з території рф був один обстріл із міномету.

По Середино-Будській громаді росіяни вдарили із мінометів (6 прильотів).

Як повідомляється, жертв та постраждалих унаслідок обстрілів немає.

Нагадаємо, що війська росії завдали ракетного удару по Первомайську на Харківщині - було зруйновано інфраструктуру, загинула 15-річна дівчинка. У Первомайському після обстрілу знайшли уламки ракети «Іскандер».

Також нагадаємо, що в понеділок, 26 вересня, о 22.22 під час атаки по Дніпропетровщині російські окупанти поцілили ракетою Х-59 в аеропорт Кривого Рогу, знищивши його інфраструктуру.

Окрім цього, Одесу знову атакували іранськими дронами. Було збито 3 БПЛА.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО