Ворог атакував Сумську область: майже 170 «прильотів» за добу

Читать на русском
Зафіксовано майже 170 прильотів з мінометів, ствольної артилерії, гранатометів, РСЗВ, а також 5 кулеметних черг.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Російські окупанти за добу 20 вересня масовано обстрілювали Сумщину. У військовій адміністрації зафіксували майже 170 прильотів по області.

Про це голова Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький повідомляє у Телеграмі.

«Росіяни сьогодні протягом дня обстрілювали 7 громад Сумщини. Зафіксовано майже 170 прильотів з мінометів, ствольної артилерії, гранатометів, РСЗВ, а також 5 кулеметних черг», - заявив Живицький.

Згідно зі словами очільника області, постраждали медичний заклад, лінії електропередач, домоволодіння мирних жителів та загинули домашні тварини.

По Шалигинській громаді з 10 ранку був артобстріл: 22 приходи, із яких 4 снаряди не розірвалися. Пізніше, о 13 годині, росіяни били з гранатометів − 4 приходи, а після 15 − вели вогонь з кулеметів – 5 черг.

Окупанти намагалися зруйнувати дамбу в Печенігах на Харківщині – ГенштабУ вівторок, 20 вересня, війська рф завдали вогневого впливу з танків, мінометів та артилерії по всій лінії фронту. ЗСУ відбили атаки ворога в районі Мар'їнки та Майорська.

Близько 12.30 по Великописарівській громаді росіяни випустили 15 боєприпасів із РСЗВ. У Великій Писарівці частково пошкоджено 3 приватні домоволодіння. А внаслідок ще одного обстрілу майже о 13 годині, теж із РСЗВ, частково пошкоджено один нежитловий будинок.

В Юнаківській громаді з 12.35 був артобстріл села Юнаківка − 16 приходів. Пошкоджено високовольтну лінію електропередач, вибиті вікна в місцевій медичній амбулаторії. На проїжджу частину і городи прилетіли снаряди. У двох будинках мирних мешканців вибиті вікна.

«Уламками вбило козу, що паслася навпроти одного з будинків», – зазначає Живицький.

По Краснопільській громаді майже опівдні росіяни били з мінометів − 3 приходи, а згодом − ще 15.

По Білопільській громаді з 13 годині почалися артилерійський та мінометний обстріли з території росії − 15 приходів. Після 17 годин по околиці села Ободи Білопільської громади здійснено мінометний обстріл − 20 приходів, якими пошкоджено 5 житлових будинків.

Продовжився мінометний обстріл громади після 18 години – ще 10 приходів.

По Есманській громаді до 18 години був мінометний обстріл − 39 приходів.

По Новослобідській громаді з 17.50 здійснено артилерійський обстріл − 5 приходів.

«У селі Бояро-Лежачі частково пошкоджено 1 житловий будинок, цегляний сарай, курник та вбито понад 10 курей», – йдеться в повідомленні Живицького.

Нагадаємо, що у Харкові в ніч на 21 вересня пролунали звуки трьох вибухів, у місті та області тоді була оголошена повітряна тривога. За однією адресою внаслідок ракетного удару у будинку заблоковано людей, рятувальники роблять все для їхнього порятунку.

Також у вівторок, 20 вересня, у Запоріжжі та Дніпрі пролунали вибухи під час повітряної тривоги. Ворог завдав удару по Запорізькому району. У Дніпрі працювали ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: