Зеленська та Шмигаль вшанували Єлизавету II, першу леді прийняла принцеса Уельська

Перша леді України Олена Зеленська та прем'єр Денис Шмигаль у неділю, 18 вересня, вшанували королеву Єлизавету II, яка спочиває у Вестмінстер-холі.

Про це повідомляє видання Royal Central у Twitter.

На опублікованому виданням відео видно, як Денис Шмигаль, Олена Зеленська та посол України Вадим Пристайко з дружиною Інною вшановують королеву у Вестмінстерському палаці.

Також британські ЗМІ повідомили, що принцеса Уельська зустрілася з Оленою Зеленською напередодні похорону королеви. Кейт провела аудієнцію у Букінгемському палаці.

Відомо, що Даунінг-стріт раніше відмовився підтверджувати повідомлення про те, що дружина президента України Володимира Зеленського вирушить до Великої Британії на похорон королеви.

Світові лідери, високопоставлені особи та члени королівської сім’ї з усього світу летять до Лондона, аби зустрітися з новим монархом Британії, перш ніж відвідати завтрашній похорон королеви Єлизавети II.

Відомо також, що Шмигаль 18 вересня провів переговори із новим міністром закордонних справ Великої Британії Джеймсом Клеверлі.

Нагадаємо, увечері 8 вересня 2022 року стало відомо, що королева Британії Єлизавета II померла у віці 96 років в одній із резиденцій британської королівської родини, замку Балморал у Шотландії.

10 вересня Чарльза III офіційно оголосили королем Великої Британії.

У Великій Британії зараз жалоба, яка триватиме ще сім днів після похорону Єлизавети II.

Велика Британія не запросила представників росії, Білорусі та М'янми на державний похорон королеви Єлизавети, який відбудеться завтра, у понеділок, 19 вересня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО