Тайвань вирішив не продовжувати безвіз для росіян

Тайвань вирішив не продовжувати програму безвізового в’їзду для громадян країни-агресора росії. Відповідна програма була запроваджена у 2018 році.

Про це в коментарі CNA повідомило Міністерство закордонних справ Тайваню.

Зазначається, що росія, Таїланд, Бруней та Філіппіни входили до експериментальної програми тайванського МЗС, яка передбачала безвізовий режим на острів для їх громадян.

З 2018-го програму, розраховану на 12 місяців, продовжували кожен рік, але під час останнього такого рішення було вирішено виключити росію зі списку.

У тайванському МЗС уточнили, що полегшення в’їзду для громадян росії мало на меті сприяти туризму й двостороннім торговельним відносинам.

Як повідомляє видання, поки що Тайвань обмежує в’їзд для всіх іноземців у зв’язку з коронавірусом, тому скористатися безвізовою програмою з 2020 року було на практиці неможливо.

Водночас, острів почав поступово пом’якшувати вимоги і вже дозволив безвізовий в’їзд для громадян 14 країн-союзників – зокрема США, Канади, Австралії та Нової Зеландії.

Варто зазначити, що дев'ять країн ЄС більше не приймають від росіян документи на туристичні візи.

Нагадаємо, що з 12 вересня Євросоюз припинив дію Угоди про спрощення візового режиму з росією. На практиці це означає збільшення візового збору з 35 до 80 євро, збільшення стандартного терміну розгляду заяви на візу з 10 до 15 днів (в окремих випадках – до 45 днів), а також збільшення кількості підтверджуючих документів.

Раніше ми повідомляли, що Естонія розриває з рф співробітництво щодо митних питань.

Естонія, Литва, Латвія та Польща запроваджують обмеження на перетин сухопутного кордону для громадян росії. Обмеження набудуть чинності в ніч на 19 вересня.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО