Назвали кількість справ, відкритих проти колаборантів

Правоохоронці України відкрили 1358 кримінальних справ за фактами співпраці з російськими загарбниками.

Про це повідомив голова Нацполіції Ігор Клименко.

Зазначається, що підозру за колабораціонізм отримали 223 особи. Більшість зрадників вже виїхали до росії.

Відомо, що на бік окупантів переходили здебільшого представники місцевої влади та правоохоронці. Однак з ворогом співпрацювали і освітяни.

«На сьогодні зареєстровано 19 кримінальних проваджень, де фігурують директори шкіл, вчителі, які намагалися за російськими програмами викладати у школах, промивали мізки не лише батькам, а й учням. Чотирьом уже оголошено підозру», – зазначив Клименко.

За його словами, усі особи, які зрадили Україну та пішли на співпрацю з ворогом, мають бути притягнуті до відповідальності.

Нагадаємо, вдень 16 вересня було авдано удару по будівлях в центрі тимчасово окупованого Херсона, де в цей момент йшла нарада за участю «керівників» міста з-поміж проросійських колаборантів. Дивом вціліли гауляйтери Херсона Кирило Стремоусов та Катерина Губарєва.

Пізніше стався вибух в окупованому Луганську, в будівлі «генеральної прокуратури ЛНР». В результаті детонації вибухового пристрою в кабінеті «генерального прокурора» Сергія Горенка, за повідомленнями пропагандистів, загинув сам колаборант, а також його заступниця, пособниця окупантів Катерина Стегленко.

Через півгодини надійшли повідомлення про ліквідацію в тимчасово окупованому Бердянську «заступника мера з ЖКХ» Олега Бойка та його дружини Людмили, яка очолювала «комісію» з проведення псевдореферендуму.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО