У РНБО назвали співвідношення втрат України та рф при контрнаступі ЗСУ

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявив, що під час поточного контрнаступу ЗСУ російські окупанти зазнають значно більших втрат, ніж українські військові, навіть попри те, що загарбники перебувають у більш зручних для себе позиціях.

Про це повідомляє «24 канал».

«Я можу сказати, що втрати противника по відношенню до наших саме в цей період становлять 1 до 9 або 1 до 10. Тобто, на одного нашого загиблого, на жаль, воїна припадає 9-10 загиблих рашистів, які вдерлися на нашу землю», – повідомив Данілов.

При цьому, керівник РНБО зазначив, що за законами війни втрати сторони, яка веде наступ, значно більші, ніж при обороні. Однак враховуючи те, як діють українські військові, вийшло рівно навпаки.

«Ми ламаємо стереотипи не тільки у військовій справі. Ми ламаємо багато стереотипів і для країн НАТО, наших партнерів. Вони приємно здивовані якістю роботи наших військових, наших цивільних, нашого суспільства», – сказав Данілов.

Як повідомляється, секретар Ради національної безпеки і оборони впевнений, що далеко не кожна країна в Європі здатна на те, що зробила Україна. Адже в історії війн є багато випадків, коли вони просто складали зброю.

Нагадаємо, що станом на середу, 14 вересня, загальні втрати окупантів становлять 53 тисячі 650 військовослужбовців.

Раніше у Генштабі повідомляли, що ворог намагався просунутися на Донецькому напрямку, але ЗСУ дали відсіч.

Тим часом у кремлі, як і раніше, стверджують, що не обговорюють питання повної чи часткової мобілізації в росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО