Рф намагається зміцнити першу лінію оборони в Донецькій та Запорізькій областях – Генштаб

Щоб утримати тимчасову захоплену територію окупанти намагаються зміцнити першу лінію оборони в Донецькій та Запорізькій областях – переміщуютьє резерви зі складу підрозділів 3 армійського корпусу, а також залишки підрозділів, виведених з Харківського напрямку.

Про це повідомляє Генштаб.

«В той же час, через порушення Силами оборони логістичного забезпечення окупантів, підрозділи збройних сил російської федерації, що виконують завдання уздовж лінії зіткнення, мають проблеми з нестачею окремих видів боєприпасів для реактивних систем залпового вогню та артилерії», – наголошується в ранковому зведенні.

Є підтвердження, що знищено значну кількість військовослужбовців та техніки підрозділів 137 парашутно-десантного полку 106 парашутно-десантної дивізії ЗС рф на Бахмутському напрямку. Втрати не дозволяють продовжувати бойові дії у цьому напрямі без проведення додаткових заходів.

Українські військові за добу відбили атаки противника, зокрема, в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Майорськ, Зайцеве, Одрадівка, Весела Долина, Водяне та Новомихайлівка.

Крім того, авіація Сил оборони здійснила 12 ударів по місцях зосередження живої сили та техніки супротивника: підтверджено ураження шести районів зосередження живої сили супротивника, двох взводних опорних пунктів та чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів.

Крім цього, знищено чотири літаки окупантів – три Су-25 та один Су-24М.

Від ударів російських військ за останню добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів, зокрема Кривого Рогу, Харкова, Краматорська та інших.

Минулої доби ворог завдав 8 ракетних, 19 авіаційних ударів і здійснив 86 обстрілів із систем реактивної артилерії по військових та цивільних об'єктів на території України.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник обстрілює інфраструктуру з танків, мінометів та артилерії, а саме:

  • на Сіверському напрямку – у районі Галаганівки Чернігівської області;

  • на Харківському напрямку – в районах населених пунктів Баранівка, Гоптівка, Висока Яруга, Нескучне та Куп’янськ;

  • на Краматорському напрямку – Тетянівка, Крива Лука та Білогорівка;

  • на Бахмутському напрямі – Веселе, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве і Суха Балка;

  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Первомайське, Водяне, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка;

  • на Запорізькому напрямку – Вільне Поле, Зелене Поле, Новопіль, Велика Новосілка, Павлівка, Оріхів, Мала Токмачка та Білогір’я;

  • на Південнобузькому напрямку – Біла Криниця, Ольгине, Любомирівка, Тернові Поди, Правдине, Мирне та Іванівка.

Нагадаємо, за даними РНБО, під час українського контрнаступу російські окупанти зазнали значно більших втрат, ніж українські військові.

В ISW зазначили, що кремль уперше з початку повномасштабного вторгнення в Україну в лютому відкрито визнав невдачу на фронті і тепер намагається зняти відповідальність із путіна.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО