МВФ розробить для України нову довгострокову програму кредитування – Георгієва

Міжнародний валютний фонд розробить для України нову довгострокову програму кредитування. Протягом наступних тижнів місія Фонду обговорюватиме це з економічною групою України.

Про це в інтерв'ю з президентом Центру глобального розвитку розповіла директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва.

«Ми (з президентом Володимиром Зеленським – ред.) обговорили, по-перше, як ми можемо негайно допомогти Україні. Пам'ятайте, ми були першою установою, яка надала фінансову підтримку Україні через екстрене фінансування. На той момент це було 1,4 мільярди. Ми, як і раніше, є найбільшим джерелом фінансування з боку міжнародних організацій… По-друге, ми обговорили більш довгострокову взаємодію з Україною та те, як ми можемо просуватися до програми, яка може принести більшу користь Україні. Це крок уперед до повноцінної програми Фонду. І ми домовилися, що місія Фонду встановить контакт з економічною групою України протягом наступних тижнів», – повідомила Георгієва.

За словами Георгієвої, під час розмови Зеленський дав зрозуміти, що розраховує на продовження співпраці з МВФ у макроекономіці та грошово-кредитній політиці.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд виділив 1,4 млрд доларів додаткової підтримки Україні.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль скаржився, що Україна та МВФ ніяк не можуть досягти згоди щодо нової програми фінансування.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО