Окупанти залишили важливий оперативний пункт у Херсонській області – ISW

Війська «ДНР» залишили Киселівку на Херсонщині та відійшли до Дніпра. Киселівка є важливим з оперативного погляду пунктом для російських військ біля Херсона.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначили, що контрнаступ України на півдні продовжує значно впливати на бойовий дух і військовий потенціал росії на тому напрямку.

На супутникових знімках російських позицій у Киселівці – це 15 км на північний захід від Херсона – видно, що всі машини, крім чотирьох, відійшли від колишніх передових позицій.

«Киселівка є важливим з оперативного погляду пунктом для російських військ навколо міста Херсона, оскільки це останній великий населений пункт як на шосе E58, так і на залізничній лінії між нинішніми українськими позиціями та Чорнобаївкою. Очевидне виведення російських військ із цієї позиції може поставити під загрозу здатність росіян захищати північно-західні околиці Херсона та припускає, що російські війська в цьому районі відчувають безпосередню загрозу своїм позиціям», – йдеться у звіті.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков пояснив, чому контрнаступ на Херсонському напрямку просувається повільніше, ніж на Харківському.

Нагадаємо, ЗСУ з початку активних наступальних дій вдалося звільнити 13 населених пунктів на півдні України.

За словами генерал-майора ЗСУ Дмитра Марченка, окупантам на півдні наказали намагатися домовитися з українськими військовими.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО