Зеленський провів переговори з Блінкеном: які теми обговорювали

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із держсекретарем США Ентоні Блінкеном та подякував за надану країні допомогу.

Про це глава держави написав у Telegram.

За словами Зеленського, візит Блінкена «вкотре демонструє лідерські позиції США» у підтримці України та боротьбі за свободу.

Він наголосив, що Україна цінує фінансову, економічну, а також оборонну допомогу з боку США.

«Це дуже важливі сигнали, що Сполучені Штати з нами. Для нас це гарантія того, що ми можемо повернути наші землі. Дякую за все, що ви робите для України, і що сьогодні ви поряд», - наголосив президент.

У свою чергу державний секретар Ентоні Блінкен заявив, що триває важкий та ефективний контрнаступ України.

«Все це – переважно завдяки хоробрості та стійкості українців, ми це бачимо на полі бою щодня. Ми дуже раді, що можемо підтримувати ваші зусилля. Але причина успіху в тому, що це ваша батьківщина, не батьківщина росії», – заявив політик.

За його словами, українські військові ефективно використовують військову допомогу США.

«Йдеться про комплексні системи, які потрібні вам у більш довгостроковій перспективі, щоб стримати та захистити країну від будь-якої майбутньої агресії росії. Йдеться про підтримку, яка буде довгостроковою. Це ми обговорювали із головою МЗС. Москва платить надзвичайно високу ціну за цю агресію», - зазначив Блінкен.

Нагадаємо, 8 вересня державний секретар США Ентоні Блінкен приїхав до Києва з неоголошеним візитом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО