Зеленський розповів, що саме гарантує українцям свободу та незалежність

Гарантією свободи та незалежності для України та її народу є рух країни до Європейського Союзу та її внутрішня трансформація.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 2 вересня.

«Для нас рух України в Євросоюз і трансформація всередині нашої країни - це те, що є одним з ключових елементів довгострокового захисту держави, гарантією свободи для всіх українців. Тому євроінтеграційний процес заслуговує не просто окремої уваги до політичних, економічних, соціальних, правових аспектів, а цілісного підходу. Рухаючись до Європи, ми підсилюємо українське національне життя в цілому. Упевнений, що Україна стане повноправним членом ЄС. Принаймні зробимо все для цього» - пояснив він.

Нагадаємо, віцепрем'єр з питань європейської інтеграції Ольга Стефанишина розповіла, що переговори про членство України в Європейському Союзі можуть відкритися у 2023 році - це реалістичні терміни.

Також вона зазначила, що Україну влаштувало б ПДЧ в НАТО до російського вторгнення в лютому цього року. Зараз таке рішення Альянсу не матиме жодного значення. Україна розраховує отримати членство в НАТО.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО