Трасс пообіцяла в першу чергу зателефонувати Зеленському, якщо стане британським прем'єром

Міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс в середу, 31 серпня, заявила, що в разі обрання лідером Консервативної партії та керівником уряду, свою першу телефонну розмову вона проведе з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це Трасс заявила під час останнього туру дебатів, який організувала радіостанція LBC.

На прохання підтвердити правдивість повідомлень ЗМІ про те, що першим, кому Трасс зателефонує в разі обрання на посаду лідера консерваторів, стане Зеленський, вона відповіла: «Так».

Водночас, очільниця британського МЗС підтвердила, що хоче якнайшвидше здійснити візит до України.

«Зеленський надихає. І я хочу показати українцям, що вони й далі отримуватимуть повну підтримку Сполученого Королівства, а я знаю, наскільки це важливо для Зеленського і українського уряду. Тож я маю намір якнайшвидше засвідчити це», – пояснила вона.

При цьому, Трасс відмовилася уточнювати, коли може бути організований її візит в Україну, лише зазначивши, що це відбудеться «якнайшвидше».

Зокрема, нещодавно під час дебатів вона пообіцяла продовжувати підтримку Києва в повномасштабній війні з росією, наголосивши, що російський президент може розширити свою агресію на інші держави.

Варто зазначити, що зараз Трасс є лідером гонки за крісло прем'єра Британії. Вона щонайменше на третину обходить свого конкурента, ексміністра фінансів Ріші Сунака.

Нагадаємо, напередодні Трасс заявила, що готова застосувати британську ядерну зброю в разі загрози країні, або державної необхідності.

Також Трасс заявила, що коли стане новим прем'єр-міністром країни замість Бориса Джонсона, що йде у відставку, вона значно збільшить військову і гуманітарну підтримку України.

Консервативна партія оголосить ім'я нового прем'єр-міністра Великої Британії 5 вересня після голосування серед членів партії. Процедурний комітет 1922 року Консервативної партії в понеділок прийняв зміни до правил обрання лідера, покликані зменшити кількість кандидатів і прискорити оголошення результатів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО