Він говорить як пастор, а не політик: у Ватикані розтлумачили слова Папи про вбивство Дугіної

Ватикан відповів на критику Папи Римського Франциска за його слова про вбивство російської пропагандистки Дарії Дугіної.

Про це йдеться у комюніке, поширеному пресслужбою Святого Престолу.

Папа Римський Франциск засуджує війну, яку розпочала росія проти України, а його нещодавні висловлювання про вбивство російської пропагандистки Дарії Дугіної «потрібно розуміти як голос, піднесений на захист людського життя та цінностей, пов’язаних з ним, а не як зайняття політичної позиції».

«Папа говорить як пастор, який захищає кожне людське життя, а не як політик: саме це правильна призма, через яку можна дивитися на його численні виступи щодо війни в Україні. Це підтверджує комюніке Святого Престолу, опубліковане через тиждень після слів Папи Франциска на аудієнції в середу, 24 серпня, і його згадки про напад, в якому загинула дочка російського політолога Олександра Дугіна», – йдеться у повідомленні.

Також додають, що заяви Папи Римського Франциска та його співробітники здебільшого спрямовані на те, щоб закликати пастирів та віруючих до молитви, а всіх людей доброї волі до солідарності та зусиль щодо відновлення миру.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у своїй промові заявив, що російська пропагандистка Дар'я Дугіна нібито є «невинною жертвою» війни. Українська сторона зазначає, що відповідна риторика прирівнює агресора і потерпілого.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО