«Завжди захоплювався Україною»: Лукашенко пояснив, навіщо вітав українців із Днем Незалежності

Олександр Лукашенко заявив, що українці – не «нацики», а добрі люди, сусіди Білорусі, тому він «вважав за необхідне» привітати з Днем Незалежності.

«Особисто у мене склалося дуже хороше та добре ставлення до українців. Чи то західні (западенці, як їх називають). Нічого у них поганого немає. Ніякі вони не «нацики». «Нацики» – це ті, хто зверху, починаючи від тих, хто курить, нюхає, п'є і потім в'якає з екранів телевізорів. А люди добрі. Це наші люди. Тому я вважав за необхідне, як завжди, привітати український народ», – цитує диктатора Белта.

За словами Лукашенка, на його ставлення до України вплинули також «особисті почуття та державний погляд».

«Це наші сусіди. Їх не вибирають, я часто казав. Це від Господа Бога. А якщо подаровані нам Господом Богом, ми повинні ставитися до них відповідно. Третє – це наші люди, це слов'яни. Ми всі від одного кореня. Я взагалі завжди захоплювався Україною», – додав він.

Нагадаємо, що незважаючи на такі «теплі почуття» до українців, Олександр Лукашенко з першого дня повномасштабного вторгнення росії виступає співагресором путіна.

На цьому наголосили і в Офісі президента, коментуючи привітання білоруського диктатора. Як сказав Михайло Подоляк, Лукашенко чомусь вважає, що світ не фіксує його прямої співучасті у злочинах росії проти України. Після перемоги Україна обговорить із білоруською владою всі відтінки «мирного неба».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО