САП оскаржила часткову конфіскацію майна голови одного з судів Київщини

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила рішення про часткову цивільну конфіскацію майна голови Васильківського міського районного суду Київської області Максима Ковбеля. Сам відповідач також подав скаргу.

Про це йдеться в рішеннях Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду від 22-23 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 13 липня 2022 року ВАКС частково задовольнив позов САП про визнання необґрунтованими активів на суму 3,6 млн грн, законність набуття яких не підтверджена Ковбелем. Прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з судді в дохід держави 5,7 млн грн грошових коштів, законність походження яких викликала обґрунтований сумнів.

Пізніше прокурор САП і сам голова Васильківського міськрайонного суду Ковбель подали апеляційні скарги. АП ВАКС відкрила апеляційні провадження за обома скаргами. Судді встановили строк до 6 вересня для подачі відзиву на скарги.

Нагадаємо, САП подала позов до судді Ковбеля. На підставі зібраних детективами НАБУ матеріалів установлено, що вищевказаний суддя через третіх осіб фактично набув у власність квартиру в Києві площею 142 кв. м та автомобіль, загальна вартість яких сягає 6,7 млн грн. При цьому, в ході аналізу майнового стану та його доходів з'ясовано, що 5,7 млн грн, використані для придбання цих активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО