Заборона на в'їзд росіянам до ЄС допоможе завершити війну – Зеленський

Заборона на в'їзд громадянам росії до країн ЄС може сприяти тому, що президент володимир путін припинить військову агресію в Україні - такі санкції дадуть результат вже через рік.

Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський в інтерв'ю The Washington Post.

«Що це нам дає? Це єдиний спосіб вплинути на путіна. Тому що ця людина не має іншого страху, крім страху за своє життя. І його життя залежить від того, чи загрожує йому його внутрішнє населення чи ні. Більше йому нічого не загрожує. Так воно і є. Тому коли його населення тиснутиме на його рішення, тоді будуть і результати. І війна завершиться», - сказав він.

За словами президента, результат після запровадження такого обмеження, якщо на нього наважитись, можна побачити вже зовсім скоро.

«Це дуже зрозумілі санкції, вони дуже прості. Справа не в грошах, не в газі чи трубах і не в тому, що взимку у німців не буде тепла. Просто закрий кордони на рік і побачиш результат», - додав Зеленський.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що заборона видачі віз росіянам ускладнить їм можливість втечі від диктатури керівництва країни-агресора.

У Польщі працюють над концепцією відмови росіянам у видачі віз, тому очікується рішення з цього питання вже найближчими тижнями.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО