Фінляндія різко скорочує кількість віз, що видаватимуться росіянам

Читать на русском
Із вересня поточного року влада Фінляндії значно скоротить кількість видаваних росіянам віз - їхнє число мають намір зменшити до однієї десятої від нинішнього рівня.

Із вересня поточного року влада Фінляндії значно скоротить кількість видаваних росіянам віз - їхнє число мають намір зменшити до однієї десятої від нинішнього рівня.

Про це йдеться в офіційній заяві міністра закордонних справ країни Пеккі Хаавісто.

Експерт оцінив імовірність заборони видачі ЄС шенгенських віз для росіянУ ЄС обговорять можливість заборонити видачу шенгенських віз росіянам. Політолог оцінив ймовірність такого кроку.

«Після коронавірусу помітне збільшення турпотоку з росії, коли ми намагаємося допомогти українським біженцям. Це недоречно, що Фінляндія стала перевалочним пунктом для відпустки у Європі», - наголосив він.

За словами міністра, аби скоротити кількість віз, планується обмежувати прийом заявок за часом. Наприклад, як зазначив дипломат, слід виділити лише один день на тиждень для подачі заяв росіянами на туристичну візу. Це суттєво сповільнить процес видачі документів.

«Насправді це може означати, що у понеділок ви можете подати заяву на отримання туристичної візи, а з вівторка по п'ятницю – на візу за сімейними обставинами, навчання, роботу або з інших поважних причин», - пояснив міністр.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що заборона видачі віз росіянам ускладнить їм можливість втечі від диктатури керівництва країни-агресора.

У Польщі працюють над концепцією відмови росіянам у видачі віз, тому очікується рішення з цього питання вже найближчими тижнями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: