САП повідомила про підозру експрокурору, який заволодів понад 8 кг золота

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру колишньому прокурору однієї з місцевих прокуратур Києва у заволодінні понад 8 кг золота вартістю понад 11 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«15 серпня 2022 року за дорученням заступника генерального прокурора - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прокурором САП та детективами НАБУ вручено повідомлення про підозру колишньому прокурору, який наразі займається адвокатською діяльністю», – інформує прокуратура.

Слідством встановлено, що наприкінці 2019 – початку 2020 року прокурор однієї з місцевих прокуратур Києва на підставі наказу про відрядження здійснював повноваження у кримінальному провадженні у складі групи прокурорів Генеральної прокуратури України. Користуючись повноваженнями прокурора у справі особа вирішила заволодіти майном, що було попередньо вилучено ним під час обшуку. З метою створення видимості законності своїх дій прокурор підробив процесуальні документи у кримінальному провадженні щодо походження майна та у подальшому, маючи до нього доступ, незаконно заволодів золотом вагою понад 8 кг та вартістю понад 11 млн грн.

На сьогодні колишньому прокурору повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України.

Нагадаємо, голові одного з судів Полтави повідомили про підозру у шахрайстві та недостовірному декларуванні. Раніше Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою підозрюваного колишнього посадовця Офісу генпрокурора.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО