Усі хочуть перемоги України, але ніхто не хоче воювати з росією – Зеленський

Усі західні країни хочуть перемоги України, але ніхто не хоче воювати з росією. Тому, якщо Україна захищає європейську безпеку, їй потрібно більше зброї.

Про це президент Володимир Зеленський сказав у інтерв'ю The Washington Post.

«Всі боялися війни. Слухайте, ніхто не хоче воювати з росією. Усі хочуть перемоги України, але ніхто не хоче воювати із росією. От і все. І саме тому ми мали вирішити, як залишатися сильними. Якщо ніхто не хоче з ними воювати, всі бояться з ними воювати — вибачте, тоді ми вирішуватимемо, як це зробити, чи правильно це, чи неправильно. Але війна піде далі, вглиб Європи, тож, будь ласка, надішліть нам зброю, адже ми теж вас захищаємо», – сказав Зеленський.

Він також подякував США за військову допомогу. Президент констатував, що до початку повномасштабної війни ЗСУ мали лише зброю радянських часів.

«Той мінімум, який у нас був з 2014 року, на мою думку, недостатній. Серйозні сили, які нам були потрібні, на зразок HIMARS, які ми зараз бачимо, або, скажімо, 155-міліметрова артилерія — я вже не говорю про танки та авіацію — нічого цього у нас не було і не було можливості купити це. Єдине, про що ми домовилися, це військові дрони, Байрактари тощо. Але за всієї поваги, дронами воювати не можна», – сказав він.

Нагадаємо, Зеленський закликав західні держави повністю заборонити в'їзд громадянам росії.

Раніше президент назвав п'ять складових російської тактики в Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО