У Криму окупанти на два тижні запровадили високий рівень «терористичної небезпеки»

У вівторок, 9 серпня, в окупованому росією Криму оголосили високий рівень «терористичної небезпеки» строком на два тижні, до Дня незалежності України.

Про це повідомляє кремлівський ставленик на посаді «голови Криму» Сергій Аксьонов.

Як заявив Аксьонов, в Криму з 9 серпня до 24 серпня діятиме високий («жовтий») рівень терористичної небезпеки у низці районів та на стратегічних об'єктах.

Зокрема, з 20:00 вівторка 9 серпня до 20:00 середи 24 серпня він діятиме на території міських округів Армянськ, Джанкой, Красноперекопськ та Джанкойського та Красноперекопського районів. А також діятиме на об'єктах Міністерства транспорту, Міністерства житлово-комунального господарства, Міністерства охорони здоров'я, Міністерства палива та енергетики, Міністерства промислової політики, Державного комітету з водного господарства та меліорації.

Кремлівський ставленик наголосив, що ці заходи запроваджено для забезпечення безпеки та антитерористичної захищеності Криму та громадян.

«Цей захід є виключно профілактичним, оскільки ситуація у регіоні перебуває під повним контролем виконавчих органів державної влади та органів місцевого самоврядування», – повідомляє Аксьонов.

Нагадаємо, сьогодні, 9 серпня, у селі Новофедорівка в окупованому Криму пролунало кілька вибухів поряд з авіабазою російських військових.

У міноборони росії повідомили, що вибухи на території аеродрому «Саки» в районі населеного пункту Новофедорівка в Криму сталися внаслідок «детонації кількох авіаційних боєприпасів».

Пізніше стало відомо про одну жертву внаслідок вибухів та п'ятьох постраждалих.

Також в українському Міноборони повідомили, що не можуть встановити причину вибухів і жартома нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння в невстановлених місцях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО