Російський уряд продовжує шантажувати Європу газом

У росії придумали чергову причину не нарощувати поставки газу в Європу через «Північний потік-1». Цього разу там заявили, що нібито неможливо завершити технічні роботи по газопроводу через санкції, які впровадили проти рф через війну в Україні.

Про це заявив перший заступник Постійного представника Росії при ООН Дмитро Полянський, повідомляє The Times.

Полянський також звинуватив у неможливості запустити газопровід Велику Британію і Європейський союз - мовляв, занадто жорсткі обмеження.

«Що стосується поточної ситуації з «Північним потоком», вважаю, вже пояснювалося в деталях, що є певні технічні процедури, які необхідно завершити за допомогою обладнання для «Північного потоку», а цього зробити не можна через впроваджені проти росії санкції» - заявив він.

Нагадаємо, російський газовий монополіст «Газпром» спалює власний видобутий газ на компресорних вузлах і терміналах, щоб не поставляти його в Європу.

Європейські країни знаходяться на шляху до досягнення мети заповнення сховищ газу до початку зими. Однак вартість поповнення запасів складе понад 50 млрд євро, що є історичним показником і в десять разів вище, ніж зазвичай.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО