Ліквідовано мережу російських агентів на Донбасі – СБУ

Служба безпеки викрила діяльність російської агентурної мережі, яка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ у Слов'янську, Краматорську та Покровському районі Донецької області.

Про це повідомляється на сайті відомства у суботу, 6 серпня.

За даними правоохоронців, до складу агентурної мережі входили шість місцевих жителів, завербованих спецслужбами рф після початку повномасштабного вторгнення.

Вони передавали загарбникам зібрані дані через спеціально створені інтернет-платформи у вигляді координат на електронних картах з підтверджуючими матеріалами фото-, відео фіксації.

Зловмисники також доповідали кураторам про наслідки обстрілів регіону, масштаб руйнувань житлових будинків та об'єкти цивільної інфраструктури.

«Одним зі «зв’язкових» мережі був представник окупаційної адміністрації рф – «посадовець» так званого «верховного суду днр», причетний до переслідування та незаконних ув’язнень українців», – йдеться у повідомленні.

Усім затриманим повідомлено про підозри у скоєнні злочинів проти державної безпеки України.

Нагадаємо, раніше в Дніпрі було затримано коригувальника ракетних ударів росіян. Також вдалося затримати коригувальника ракетних ударів по Миколаєву.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО