Зеленський про переговори з росією: неможливі, поки росії не розіб'ють обличчя

Переговори України з росією на сьогодні недоречні. Для початку Україна повинна звільнити окуповані росією території. Тому, що росіяни розуміють тільки мову сили.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю для американського видання The Wall Street Journal.

Зеленський зазначив, що Україна ще до вторгнення намагалася знайти дипломатичне вирішення військового конфлікту з росією. Однак путін три роки відмовлявся відповідати на дзвінки з Києва. А тепер, після початку повномасштабного вторгнення росії, жодних переговорів не може бути в принципі, поки окупанти не вигнані з української землі.

«Він прийшов сюди без розмов, вбив людей, переселив 12 мільйонів, а тепер каже, що Україна не хоче вести переговори. Вони просто вбивають людей, руйнують міста, входять туди, а потім кажуть: «Давайте домовлятися». З ким вони можуть говорити? З камінням? Вони покриті кров'ю, і цю кров неможливо змити. Ми не дозволимо їм змити це» - сказав президент.

Зеленський додав, що після п'яти місяців кровопролитної жорстокої війни самі українці не налаштовані на переговори з росією. Громадяни України вимагають крові окупантів і вважають, що росіяни повинні бути вигнані з країни.

«Суспільство вважає, що спочатку повинні бути звільнені всі території, а потім вже можна буде домовлятися про те, що робити і як нам жити в майбутньому. Наші люди переконані, що ми можемо це зробити. І чим швидше ми це зробимо, тим менше загине ... ми б вважали за краще провести деокупацію невійськовим шляхом і врятувати життя людей. Але ми маємо справу з тими, з ким маємо справу. Поки їм не наб'ють обличчя, вони нічого не зрозуміють» - резюмував Зеленський.

Нагадаємо, Михайло Подоляк заявив, що російська влада знає умови України для відновлення переговорів. У списку - припинення вогню, виведення військ і механізм репарацій.

Раніше стало відомо про те, що міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вважає, що зараз не існує ані найменшої можливості вести з росією будь-які переговори.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО