У Корбана вилучили український паспорт під час в'їзду в Україну – ЗМІ

У очільника територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана під час в'їзду в Україну прикордонники вилучили український паспорт.

Про це повідомляє видання Українська правда, з посиланням на адвоката Корбана Андрія Йосипова, а також речника Держприкордонслужби Андрія Демченка.

Зазначається, що наразі Корбан перебуває на кордоні. Прикордонники заявили йому, що його українське громадянство припинене, проте не показали жодних підтверджуючих документів.

Згідно зі словами адвоката, на кордон прибули представники інших силових відомств.

За інформацією видання Корбан приїхав з території Польщі на пропускний пункт «Смільниця». Речник Держприкордонслужби заявив, що «під час оформлення громадян на кордоні дії інспекторів прикордонної служби відбуваються виключно в межах норм чинного законодавства, що регламентує перетин державного кордону».

«Я не володію інформацією про перетин, або спроби перетину кордону третіми особами. Розголошення такої інформації заборонено законодавством», - зазначив речник Держприкордонслужби.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський може невдовзі підписати укази про позбавлення громадянства трьох впливових олігархів - Ігоря Коломойського, Геннадія Корбана та Вадима Рабіновича.

При цьому, указ Зеленського, який стосується можливого позбавлення громадянства українського олігарха, бізнесмена Ігоря Коломойського і ряду інших людей, можуть не опублікувати на офіційному сайті ОПУ. В РНБО повідомили причину.

Також нагадаємо, що у Кабміні розроблять законопроєкти щодо запровадження комплексного іспиту для отримання українського громадянства. Перевірятимуть не лише володіння українською мовою, а й історією України та основами Конституції.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО