HIMARS змогли змінити баланс на фронті, але війна йде дуже важко – Резніков

Американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, які США передали Україні, змогли частково змінити баланс сил, знищуючи склади та бази окупантів, але установок потрібно більше, оскільки існуючої кількості недостатньо, а війна йде дуже жорстока.

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков у інтерв'ю американському виданню The Wall Street Journal.

«Війна йде похмуро. Нам потрібно більше. Нам потрібно терміново» - коротко зазначив він.

За словами міністра, американські РСЗВ відмінно пройшли тест в Україні, але тепер потрібно розширювати постачання та їхню номенклатуру. Україні потрібні установки з радіусом 150 км, тому що окупанти унадилися використовувати РСЗВ з радіусом до 120 км.

Також ЗСУ потребують іншого озброєння і спорядження, оскільки українська армія зазнала втрат і поповнює війська, а генерали повинні переосмислити та перебудувати деякі напрямки, оновити укріплення і спланувати нову оперативну стратегію.

Також в України є потреба в спеціалізованих безпілотниках. Бойові дрони, які є у ЗСУ зараз, в більшості своїй, виключаючи БПЛА Bayraktar TB2, ефективно глушаться російської РЕБ, а також не захищені від перехоплення і перешкод.

Нагадаємо, США нададуть Україні новий пакет військової допомоги, до якого також увійдуть чотири реактивні системи залпового вогню HIMARS. У росії з цього приводу вже закотили чергову істерику, звинувативши США в нібито затягуванні війни.

Станом на липень Україна отримала від США та інших союзників дев'ять ракетних систем HIMARS та аналогічних комплексів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО