Українські угорці висловили обурення словами Сійярто про військову допомогу Україні

Українські угорці категорично не згодні із заявою міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто щодо постачання озброєння Україні. Обґрунтування заборони транзиту зброї [для України через угорську територію, яке висловив Міністр, викликало серед угорської Діаспори в Україні обурення.

Про це заявив голова Київської угорської громади Тібор Томпа в інтерв'ю 24 каналу.

«Я обурений заявою пана Сійярто, яку він виголосив на каналі CNN. За його логікою, виходить, що у мене, як українського угорця, який не проживає в Закарпатті, а в Києві, і ще в 500 осіб, стріляти можна» - обурився він, додавши, що заява Сійярто це просто чергова причина нічого не робити.

Також Томпа поцікавився у Сійярто, а чи не хоче він подумати про Угорських громадах, які живуть в обстрілюваних російськими окупантами містах, наприклад, в Миколаєві.

_«Я кожен день з ними на зв'язку. І їх щодня луплять російськими ракетами. Це дуже і дуже обурливо», - додав він.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина відмовилася допомагати в поставках західної зброї в Україну, щоб росія не стріляла по території, де проживають закарпатські угорці.

Ще наприкінці березня 2022 року Угорщина, єдина в Європі, заявила про відмову надати Україні свою територію для постачань зброї, апелюючи до того, що «безпека угорського народу є першочерговою».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО