У Зеленського розповіли про подальші плани на острів Зміїний

Військові Збройних сил України, швидше за все, не займатимуть острів Зміїний, звідки спішно втекли російські окупанти. ЗСУ не повторять помилку росіян і не будуть утримувати прострілюваний Острів.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

«Швидше за все, ми прилетимо туди, позначимо прапор який-небудь. І то, я сумніваюся, що це потрібно робити, тому що нам своя Чорнобаївка не потрібна. Навіщо повторювати їх помилки?»- сказав він.

Арестович додав, що ЗСУ не збираються повторювати російський ідіотизм з гарнізоном; завжди існуватиме загроза обстрілу з боку окупантів. Тому армія не буде втрачати солдатів даремно; головне, що на острові більше немає росіян.

Нагадаємо, 30 червня в результаті військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону і покинули острів Зміїний. При цьому пропаганда рф виправдовує втрату острова і запевняє, що російські військові контролюють його.

За чотири місяці перебування на зміїному російська армія втратила на самому острові та в навколишніх водах техніки на 915 млн доларів. І це мова тільки про відомі та підтверджені втрати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО