Президент росії заявив, що удар ракетами по ТЦ в Кременчуці – це не теракт

Президент росії володимир путін не вважає терактом потрапляння російської ракети в торговий центр в Кременчуці. На його думку, ніякого попадання ракетою в ТЦ не було, оскільки російська армія нібито не стріляє по цивільних об'єктах.

Про це повідомляє ввечері 29 червня кремлівська пропаганда.

У відповідь на питання про коментар щодо удару російської ракети Х-22 по торговому центру в Кременчуці, в результаті чого загинули десятки людей, путін почав натхненно брехати про нібито розміщуються українською армією в житлових кварталах зброю, техніку і так далі.

«Немає там ніякого теракту. Вони розміщують зброю, комплекси РСЗВ, артилерію, важку техніку взагалі в житлових кварталах. Просто так по полях, зрозуміло, у нас не стріляють. Як правило, це робиться в результаті розвіданих цілей. Упевнений, що в цьому випадку все те ж саме. Ну ховають же техніку особливо західну у всякі ангари, ринки, заводи, в цехах, де техніку ремонтують, упорядковують... Ні по яких цивільних об'єктах російська армія ударів не завдає. Нема потреби. У нас є всі можливості для того, щоб визначити, що де знаходиться і при наявності сучасної високоточної зброї великої дальності, досягати цих цілей» - заявив він.

Нагадаємо, 27 червня росія завдала ракетного удару по Кременчуку. Ракети потрапили в торговий центр і на територію одного з підприємств. ТЦ після удару повністю вигорів. Загинуло не менше 20 осіб.

Російські пропагандисти відразу ж почали шалено брехати, заявляючи, що це монтаж, постановка, ніхто ніяких ударів по ТЦ не завдавав і ніяких ракет взагалі не було. У відповідь на це з'явилося відео з камер спостереження, які зафіксували момент ракетного удару по торговому центру - момент точного прямого попадання ракети саме в будівлю.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО