Ракетний обстріл Шевченківського району Києва: фото та відео з місця подій

Наразі відомо, що п'ятеро людей поранені та про одного загиблого через ворожий ракетний обстріл Шевченківського району Києва у неділю, 26 червня.

Про це голова Національної поліції України Ігор Клименко повідомив «Суспільному», а також повідомляє МВС України.

Зазначається, що це вже друге влучання російської ракети у житловий комплекс у Шевченківському районі, заявив Клименко журналістам. Попередньо, за його словами, є інформація про п'ятьох поранених людей. Про це стало відомо близько 10-ї години ранку.

«Наразі тривають пошуки батьків дитини, яку ми врятували і відправили до лікарні. На зараз на верхніх поверхах — на 8-9-му поверхах», — сказав журналістам голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук.

Згідно з його словами, на місці події працюють 80 рятувальників і 20 одиниць техніки. Для ліквідації завалів і порятунку людей задіяли Міжрегіональний центр ДСНС.

«Одна людина загинула. Наразі відомо про 5 поранених, серед яких 7-річна дівчинка. В цей момент дістали з-під завалів її маму — 35-річну жінку. Вона є громадянкою рф, але тривалий час проживає у Києві. Передайте російським пропагандистам, що росія вбиває своїх громадян у багатоквартирних житлових будинках, називаючи їх у своїх звітах воєнними об’єктами», — сказав Клименко.

Нагадаємо, що сьогодні вранці окупанти вдарили ракетами по Києву. За попередньою інформацією по київській області та столиці було випущено 14 ракет. Ракета влучила у 9-поверховий житловий будинок у Шевченківському районі міста Києва.

Пізніше стало відомо, що росіяни завдали ракетного удару по Києву за допомогою стратегічних бомбардувальників, які перебували у районі Каспійського моря.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО