Арестович пояснив, навіщо росія завдає ракетних ударів по Україні з території Білорусі

Російські окупанти завдають ракетних ударів по Україні з території Білорусі для того, щоб спровокувати Збройні сили на відповідні дії по білоруській території й таким чином втягнути Мінськ у війну.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

«Ракетними ударами з території Білорусі росіяни хочуть спровокувати Україну на удар у відповідь, щоб повноцінно втягнути Білорусь у війну» - запевнив він.

Арестович додав, що Білорусі варто залишити будь-які думки про атаку на Україну; білоруських солдатів в Україні будуть вбивати зі значно більшою злістю, ніж росіян. Якщо на рахунок росіян ніхто ніяких сумнівів не мав, то білорусів українці все ще вважають більш-менш братнім народом. Тому в разі нападу на Україну білоруським солдатам доведеться зіткнутися «із люттю українських солдатів і офіцерів».

Нагадаємо, Україна з ночі й вранці 25 червня піддалася масованому ракетному обстрілу з боку російських окупантів. По областях України було випущено десятки ракет, в тому числі й з території Білорусі.

В ОПУ вважають, що випущені за ніч 48 російських ракет по цивільних об'єктах України – це спроба кремля залякати українців і викликати панічні настрої.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО