Сьомий пакет санкцій ЄС проти росії потрібен якомога швидше – Зеленський

Сьомий пакет санкцій Європейського Союзу проти росії повинен бути впроваджений якомога швидше. Ситуація в Україні та Європі свідчить про це повною мірою.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні за підсумками 21 червня.

«У всіх переговорах незмінно підкреслюю - сьомий пакет санкцій Європейського Союзу потрібен якомога швидше... росія повинна відчувати постійне посилення тиску за війну і за свою агресивну антиєвропейську політику. Чергові російські погрози Литві, чергова хвиля енергетичного тиску, чергові порції брехні російських чиновників щодо продовольчої кризи – все це аргументи, щоб узгодити сьомий пакет санкцій» - заявив він.

Нагадаємо, що Рада Європейського Союзу продовжила до 23 червня наступного року санкції, впроваджені проти росії у відповідь на анексію Криму. Раніше в Євросоюзі офіційно затвердили шостий пакет санкцій проти росії у відповідь на повномасштабне вторгнення в Україну.

Нагадаємо також, що Литва офіційно заборонила транзит більшої частини вантажів з росії через свою територію відповідно до санкцій Європейської комісії проти росії. У росії вибухнули істеричними погрозами й не виключається, що путін спробує розв'язати проти Литви збройну агресію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО