Росія хоче повністю захопити Луганську область до 26 червня – Маляр

Російські війська хочуть повністю захопити Луганську область приблизно до 26 червня. Таке завдання їм поставило керівництво.

Про це в ефірі телемарафону розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Наразі йдуть, без перебільшення, вирішальні бої в районі Сєверодонецька. І плани ворога чи завдання, які перед ними поставило їхнє керівництво – дійти до рубежів Луганської області орієнтовно до 26 червня. І зараз російська армія кинула фактично всі свої сили та засоби для того, щоб штурмувати населені пункти довкола. Вони намагаються прорвати оборону наших військ та намагаються взяти в оточення угруповання наших військ, яке здійснює оборону Лисичанська та Сєверодонецька», – сказала Маляр.

Збройні сили України, за словами заступниці міністра, борються за кожен метр української землі. Українські війська роблять все можливе, щоб утримати наші території та не допустити оточення.

Нагадаємо, в ISW вважають, що російській армії після боїв і втрат у Сєвєродонецьку може не вистачити сил, щоби захопити значну територію Донецької області.

Тим часом, на думку західної розвідки, війна росії в Україні перебуває на критичній стадії. Розглядаються три можливі сценарії подальшого розвитку подій.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО