Україна у якості кандидата в ЄС тільки посилить Європейський Союз – Зеленський

Надання Україні статусу кандидата в Європейський союз посилить не тільки Україну, але і всю Європу, весь ЄС загалом.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 11 червня.

«Сьогодні розпочався фінальний етап великого дипломатичного марафону, який має завершитися за півтора тижня. І ми насправді в цьому марафоні разом з Європейським Союзом – в одній команді, і цій команді належить виграти. Упевнений, вже скоро отримаємо відповідь щодо статусу кандидата для України... Я переконаний, що це рішення може посилити не тільки нашу державу, але і весь Євросоюз» - сказав він.

Президент також різко розкритикував скептиків, які заявляють, що Україні не потрібно надавати статус кандидата в ЄС.

«І просто що ще має статися в Європі, щоб скептикам стало зрозуміло, що сам факт збереження України за межами Євросоюзу, Європейського об'єднання працює проти Європи? Наприклад, для російських окупантів все очевидно. Вони так і кажуть, коли знущаються з наших людей, що це нібито за те, що Україна пішла в Європу. А звідки ж тоді в Європі скептики?»- додав він.

Нагадаємо, Єврокомісія готова надати рекомендації країнам ЄС і завершити оцінку статусу кандидата нашої країни.

Дві країни виявляють найбільшу активність у питанні протидії наданню Україні кандидатського статусу в Європейському Союзі. Це Нідерланди та Данія.

При цьому, якщо Європейський союз не надасть Україні статус кандидата в члени ЄС, в самій Україні цей відмова буде сприйнята вкрай негативно. Це послабить позиції Євросоюзу, України, і посилить позиції росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО