Затриманому депутату Одеської облради з партії Труханова повідомили про підозру

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру депутату Одеської обласної ради від партії «Довіряй ділам» Дмитру Чапіру, а Спеціалізована антикорупційна прокуратура вручила її.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У прес-релізі не вказується прізвище депутата, проте за даними «Слово і діло» з власних джерел ідеться про Дмитра Чапіра. Він також обіймає посаду голови постійної комісії Одеської облради з питань охорони здоров'я.

«8 червня прокурором САП за дорученням генерального прокурора за участі детектива НАБУ вручено повідомлення про підозру депутату Одеської обласної ради, який є головою однієї з постійних комісій облради, викритого напередодні на отриманні 120 тис. грн неправомірної вигоди», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, за версією слідства, депутат вимагав та отримав неправомірну вигоду від директора медичного закладу за не перешкоджання в діяльності підприємства та за «гарантію» залишення на посаді. Після одержання коштів його затримали. Дії депутата облради кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Раніше суд на прохання НАБУ та САП передав до армії майже 150 млн грн, вилучених у брата керівника Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО