Справа про держзраду Медведчука направлена до суду

ДБР завершило досудове розслідування кримінального провадження щодо народного депутата Віктора Медведчука, якого підозрюють у скоєнні правопорушень, передбачених ст. 111 (державна зрада) та ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ДБР.

Правоохоронці нагадали, що Медведчука та іншого нардепа від ОПЗЖ звинувачують у тому, що вони спільно з російськими чиновниками та іншими діячами вчинили замах на розграбування національних цінностей – незаконний видобуток нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованого Криму. Обвинувальний акт направлено до суду.

Крім того, за даними слідства, Медведчук допомагав керівництву росії у проведенні підривної діяльності проти України: «Він здійснював збір інформації щодо місць дислокаціії військових формувань України, проведення заходів бойової підготовки, надавав сприяння в залученні громадян України до реалізації заходів на шкоду державі для дестабілізації суспільно-політичної ситуації».

Медведчуку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, Медведчук дав свідчення проти п'ятого президента Петра Порошенка у справі про виведення із державної власності частини нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок».

А у росії тим часом остаточно відкинули можливість обміняти затриманого нардепа.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО