США у жодному разі не призупинять військову допомогу Україні – Маркарова

США не призупинятимуть військову допомогу для України, оскільки існує потужне політичне рішення про підтримку України в її війні проти російських загарбників.

Про це розповіла посол України в США Оксана Маркарова в ефірі Національного телемарафону.

«Сполучені Штати на сьогодні вже надали нам допомоги на 3,8 млрд доларів. Після підписання президентом Байденом нового пакету допомоги на 40 млрд доларів, у нас відкрилися три нові програми, з якими ми працюємо. Серед них 23,75 млрд доларів саме на військову допомогу» - сказала вона.

Маркарова зазначила, що не варто прилюдно оголошувати, яке саме озброєння буде поставлено Україні до моменту прийняття рішення про постачання. Партнери знають, що саме потрібно Україні - більше артилерійських систем і систем залпового вогню, БПЛА і багато іншого. Зараз ведеться активна робота по отриманню всього необхідного. До того ж Україна почала отримувати дорожче та складніше озброєння, ніж раніше.

«Тому тут дуже багато роботи не тільки по їх знаходженню і підготовці до відправки, але і з тим, як ми це довозимо. Це нові системи, які наші військові дуже швидко освоїли. Я думаю, що немає таких світових прикладів, коли під час ведення війни країна перейшла фактично на стандарти НАТО. І не тільки отримує їх і вчиться під час війни, а й дуже ефективно їх застосовує. Все в роботі, будуть нові типи обладнання, як тільки вони будуть оголошені, ми відразу будемо їх коментувати. А поки, як то кажуть, краще ми здивуємо нашого ворога» - підсумувала посол.

Нагадаємо, 30 травня західні ЗМІ повідомили, що США не відправлятимуть Україні ракетні системи, ракети з яких можуть долетіти до території Росії.

26 травня CNN з посиланням на джерела в Білому домі повідомив, що США все-таки готуються узгодити передачу Україні високоточних ракетно-артилерійських систем залпового вогню типу MLRS і HIMARS.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО