Чому ви залежите від тиску росії: Зеленський розкритикував ЄС

Президент Володимир Зеленський розкритикував зволікання ЄС із запровадженням шостого пакету санкцій проти росії.

У своєму зверненні до ЄС глава держави зазначив, що з дня ухвалення попереднього п'ятого пакету санкцій минуло вже 52 дні, але від того моменту російське вторгнення не припинилося.

«Тоді станом на 8 квітня російськими окупантами було вбито 169 дітей, а станом на сьогодні – 243 дитини. Тоді було зруйновано 928 навчальних закладів, сьогодні – 1888. Кількість ракетних ударів по Україні вже майже 1600. Росія застосувала майже 2400 ракет, а тоді було близько 1000 ракет. Ось такий прогрес агресії», - наголосив Зеленський.

На його думку, відповідно, має бути прогрес і в санкціях, щоб змусити росію шукати миру з Україною.

«Жодних компромісів за рахунок нашого суверенітету та територіальної цілісності бути не може. Чому шостого пакету санкцій досі немає? Чому ви залежите від тиску росії, а не навпаки? Чому Росія досі може заробляти по 1 млрд. євро щодня, продаючи енергоресурси? Чому банки країни-терориста все ще працюють із Європою та світовою фінансовою системою? Серйозні питання. І чому на території рф й досі активні російські державні канали? Чому російські чиновники та судді досі не під санкціями?», - додав Зеленський.

«Ви бачите, що наслідки агресії росії вийшли за межі нашого континенту. І обов’язково повернуться звідти ще більшими проблемами для всієї Європи. Наприклад, масштабний голод в Африці, в країнах Азії означатиме, що південній і південно-східній Європі загрожує нова масштабна міграційна криза», - зазначив президент.

Нагадаємо, 29 травня Європейський союз в черговий вже раз не зумів узгодити ембарго на російську нафту - і знову через позицію Угорщини, а також незгоду Кіпру.

Будапешт оцінив відмову від блокування ембарго на російську нафту в мінімум 700-750 мільйонів євро. У Європейському парламенті у відповідь запропонували ігнорувати думку Угорщини - її вимоги в Європарламенті вважають нахабними та корупційними.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО