Данілов про ситуацію на фронті: Наступні три-чотири тижні будуть складними

Російська армія має намір повністю захопити Луганську область та перейти на Донецьку. Наступні три-чотири тижні на фронті будуть складними.

Про це в інтерв'ю Фактам ICTV сказав секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов.

«Ворог ставить завдання захоплення повністю Луганської області, вихід на кордони, які були свого часу у Луганській області, і має велике бажання переходити на Донецьку область. Та кількість зброї, яку насуває наш супротивник, величезна. І є розуміння, що будуть складними наступні 3-4 тижні», – заявив Данілов.

Він зазначив, що плани путіна у війні змінювалися протягом усіх трьох місяців, але основним все одно залишається знищення України як держави та українців як нації.

Російська армія змінила тактику, сказав Данілов – забрала свої війська з Київської, Чернігівської та Сумської областей та зосередила сили на Харківському, Ізюмському напрямках. Крім того, росіяни перекинули більшу частину військ у Запорізьку, Миколаївську області та поблизу Херсона.

Нагадаємо, раніше глава української розвідки Кирило Буданов озвучив прогноз, коли завершиться активна фаза війни та настане переломний момент.

Міністр оборони Олексій Резніков, у свою чергу, попередив, що Україна входить у нову, довготривалу фазу війни.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО