Арестович озвучив нові можливі терміни тривалості війни з росією

Війна України проти росії завершиться до осені 2022 року, і то не факт. Саме тому президент України Володимир Зеленський підписав указ про продовження воєнного стану на 90 днів - практично до кінця літа.

Про це заявив радник глави офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю 24 каналу.

«Мені цілком зрозуміло, що до осені ця війна навряд чи закінчиться» - сказав він, додавши, що продовжувати воєнний стан по шматочках, кожен раз на 30 днів, це все одно, що кожен раз давати українцям помилкову надію на швидке завершення війни.

Арестович додав, що під час війни з суспільством потрібно бути ще більш чесним, ніж у мирний час. Тим більше, що воєнний стан можна скасувати в будь-який момент. Але швидше за все, навіть після перемоги у війні на деяких територіях воєнний стан буде зберігатися ще протягом певного часу - тому що дуже довго буде йти розмінування територій.

«День війни - це три дні розмінування. Це буде ще роками тривати. І навіть після перемоги буде зберігатися певна небезпека, частини будуть охороняти державний кордон, не всі військові відразу повернуться в пункти постійної дислокації» - підсумував він.

Нагадаємо, 18 травня стало відомо, що Зеленський пропонує продовжити термін дії воєнного стану в Україні та загальної мобілізації на 90 днів.

Міністр оборони України Олексій Резніков визнав, що на даному етапі війни бойові дії з росією переходять у тривалу фазу. Російські окупанти будують оборонні споруди на захоплених територіях.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО