Російські окупанти повсюдно переходять до оборони – Арестович

Читать на русском
Окупанти намагаються вийти на ділянки, які є зручними природними оборонними рубежами, на зразок річок або ярів
Олексій АрестовичСкриншот

Російські війська практично на всіх напрямках, зважаючи на наміри України почати деокупацію своїх територій, почали переходити до оборони.

Про це розповів радник Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

«На всіх напрямках зараз російські війська отримали приблизно таку команду, це з відкритих джерел, ніякої таємниці тут немає, просто це видно по їх діям: захопити позиції, найкращі для утримання оборони на даній ділянці місцевості» - розповів він.

Окупанти, додав Арестович, намагаються вийти на ділянки, які є зручними природними оборонними рубежами, на зразок річок або ярів. Подекуди ведеться наступ, а за спинами наступаючих російські війська вкопуються в землю, як кроти.

«У деяких місцях, вже закопуються і ті, які стоять на першій лінії. Вони ведуть турбують дії, віджимаючи нас, щоб змогли закопатися... Можна сказати, що російська армія почала переходити до оборони по всій ділянці, від Херсона до Харкова. Єдине місце, де вони цього ще не роблять - це Ізюмський і Луганський напрямки. Ось там ще дотискають» - підсумував він.

Нагадаємо, Україна змінила свою «картину перемоги» у війні з росією. Якщо в перші місяці війни, перемогою б вважалося повернення російських військ на позиції до 24 лютого, то зараз Україна хоче повного звільнення територій від окупації.

Радник глави МВС Антон Геращенко вважає, що чим більше західної зброї отримає Україна, тим швидше переможе росію військовим шляхом. На це може піти кілька місяців. Про швидку перемогу мова не йде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: