ЄС хоче запровадити санкції проти Кабаєвої – Bloomberg

Європейський союз запропонував запровадити санкції проти колишньої гімнастки Аліни Кабаєвої, яка, як кажуть, тісно пов'язана з російським президентом володимиром путіним і очолює National Media Group.

Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на документ та джерела, знайомі з цим питанням.

Список людей, проти яких ЄС має намір запровадити санкції, ще не схвалений та може змінитися. Очікується, що посли ЄС зустрінуться у п'ятницю вранці, щоб обговорити та, можливо, схвалити шостий пакет санкцій.

У документі ЄС стверджується, що National Media Group є холдинговою фірмою, яка володіє частками майже у всіх основних російських ЗМІ, які розповсюджують державну пропаганду, і тому несе відповідальність за підтримку дій, що підривають незалежність та територіальну цілісність України.

Згідно з документом, Кабаєва «тісно пов'язана з президентом володимиром путіним». Хоча кремль неодноразово спростовував їхні романтичні стосунки.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у США є готовий пакет санкцій проти Аліни Кабаєвої. Але в останній момент санкції передумали застосовувати, побоюючись, що російський президент путін відреагує «агресивно».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО