Патріарх Кирило може потрапити під санкції Євросоюзу – ЗМІ

Читать на русском
ЄС може ввести санкції проти патріарха Кирила за його підтримку війни росії проти України. у Євросоюзі звернули увагу на провоєнні заяви та проповіді голови РПЦ.

Європейський Союз у рамках шостого пакету санкцій проти росії може запровадити обмежувальні заходи щодо глави Російської православної церкви патріарха Кирила.

Про це повідомляють одразу кілька західних видань, зокрема AFP, The New York Times, Politico та інші.

Згідно з документом Європейської служби зовнішніх зв'язків, пише Politico, Кирило є «одним із найвизначніших прихильників російської військової агресії проти України» та ключовим гравцем у посиленні риторики президента росії володимира путіна щодо України.

Сотні священиків УПЦ МП вимагають трибуналу над російським патріархом КириломСвященики вимагають дати оцінку діям Гундяєва, розглянути та вивчити його заяви та доктрину, яку той пропагує, дати цій доктрині оцінку - чи не є вона єрессю - та притягнути Гундяєва до відповідальності

Єврокомісія звернула увагу на серію провоєнних проповідей та зауважень Кирила протягом кількох місяців після початку повномасштабної війни в Україні, а також на його благословення російських солдатів, що воюють в Україні.

«Патріарх Кирило, таким чином, несе відповідальність за підтримку чи реалізацію дій та політики, які підривають чи загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, а також стабільності та безпеці в Україні», — йдеться у документі.

Якраз 3 травня Кирило звершив божественну літургію і під час проповіді заявив: «Ми ні з ким не хочемо воювати. Росія ні на кого не нападала. Це дивно, коли велика та могутня країна ніколи ні на кого не нападала – вона лише захищала свої рубежі».

Раніше Папа Римський Франциск розповів про свою розмову з Кирилом після початку війни в Україні.

Нагадаємо, Єврокомісія сьогодні представила шостий пакет санкцій проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: