В ЄС анонсували відключення ще частини російських банків від SWIFT

Європейський союз у рамках шостого пакету санкцій може відключити ще більше російських банків від міжнародної платіжної системи SWIFT.

Про це після зустрічі з главою МЗС Панами Ерікою Муйнес повідомив верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель, передає France24.

«Новий пакет (санкцій – ред.) торкнеться двох процесів: буде більше російських банків, які вийдуть із системи SWIFT, і енергетичний сектор – обмежений імпорт енергоносіїв з росії, особливо нафти», – заявив Боррель.

Нагадаємо, на початку березня ЄС відключив сім російських банків від платіжної системи SWIFT. Йдеться такі банки: ВТБ, «Россия», «Открытие», Новикомбанк, Промсвязьбанк, Совкомбанк та ВЭБ.РФ.

Наразі у Євросоюзі триває дискусія щодо запровадження ембарго на російську нафту. За однією інформацією, основні противники заборони, зокрема Австрія, Угорщина та Словаки, з різних причин відкликали своє вето з вирішення цього питання.

Але деякі європейські чиновники кажуть, що Єврокомісія може позбавити Угорщину та Словаччину ембарго, оскільки ці дві країни сильно залежать від російської нафти.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО