Україна не поступатиметься ні п'яддю своїй території заради миру – Зеленський

Україна не розмінюватиме територію на мирний договір з росією. Україна знає, що кремль все одно не зупиниться й Україна має намір повернути всі території, які окуповані росією.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю грецькому виданню ERT.

Зеленський підкреслив, що Україна буде повертати свої території. Ніхто не готовий змінювати український кордон заради досягнення примарного перемир'я - ані весь світ, який підтримує Україну, ані, тим паче, український народ.

«Світ не готовий. Ніхто з нас не готовий. Насильницька зміна кордонів - це саме те, що відбувається, інакше кордони України не зміняться... Ми готові відновити нашу територіальну цілісність. В іншому випадку, якщо ми готові поступитися частиною землі росії, то всі ці люди загинули даремно. Чому вони загинули? І росія на цьому не зупиниться, вона не зупинилася на Криму. Просто дати їм час відпочити перед новою атакою через два-три роки? Ми не згодні з цим» - сказав він.

Нагадаємо, Польща не буде гарантом безпеки України, якщо мирний договір з росією передбачатиме здачу українських територій. Варшава публічно готова підтримувати цю позицію.

У МЗС Німеччини заявили, що мирна угода між Україною і росією на умовах президента Володимира Путіна буде тільки запрошенням до нової війни. Тому такої угоди не буде.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО