Російські кораблі ведуть пошукові роботи навколо потопленого крейсера «Москва»

Російське корабельне угруповання продовжує пошуки чогось навколо місця, де імовірно затонув ракетний крейсер росії «Москва». Зберігається загроза ракетних ударів.

Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

Також, за даними ряду джерел, водолазно-рятувальні судна російського Чорноморського флоту ведуть пошукові роботи на тому місці, де затонув крейсер. Передбачається, що вони намагаються витягти з корпусу крейсера секретну документацію, прилади, тіла членів екіпажу, а також досліджують стан озброєння корабля, в першу чергу - протикорабельних ракет П-1000 «Вулкан», частина з яких може нести ядерну головну частину.

Нагадаємо ввечері 13 квітня було завдано ракетний удар по російському крейсеру «Москва», що брав участь у захопленні острова Зміїний. Після удару на кораблі здетонував боєкомплект і почалася пожежа. Удар по крейсеру завдали українськими протикорабельними ракетами РК-360МЦ «Нептун».

Попри всі спроби російських окупантів врятувати корабель, ввечері 14 квітня міноборони росії змушене було визнати, що ракетний крейсер «Москва» все-таки пішов на дно.

За попередніми даними, на борту крейсера загинуло не менше 37 осіб, приблизно 100 отримали поранення. Всього на кораблі було близько 500 членів екіпажу.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО