Російські війська намагаються виконати відразу чотири завдання – Арестович

Нове наступ російських окупантів на Донбасі переслідує відразу чотири цілі, але виконати їх росіянам не світить навіть у віддаленій перспективі.

Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в інтерв'ю російському правозахиснику Марку Фейгіну.

Арестович зазначив, що першим завданням російського наступу, яке почалося ще 17 квітня, є захоплення території України на ділянці Рубіжне-Попасна-Сєвєродонецьк в Луганській області. Кремінну та низку інших населених пунктів росіяни так і не взяли, там йдуть вуличні бої. Фактично, це сіра зона, де йдуть активні бойові дії.

Друге завдання російських військ - наступ від Ізюма Харківської області в напрямку Краматорська і Слов'янська. З цього боку рухаються 25 тисяч російських солдатів. Третє завдання - тактичний наступ в районі Гуляйполя в Запорізькій області та спроба нарешті взяти Маріуполь.

Що стосується четвертого завдання, росіяни намагаються захищати свої позиції в Херсонській області, але виходить у них це погано, ЗСУ йдуть у впевнений наступ.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що війська росії вранці в понеділок, 18 квітня, почали наступ на Донбасі. Ворог спробував піти в наступ уздовж лінії фронту в трьох областях України.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що російські окупанти почали масштабний наступ на Донбасі. Українські війська стійко утримують позиції та відбивають ворожі атаки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО