Депортованих у росію українців переселяють до Сибіру та за Полярне коло – ЗМІ

Президент володимир путін підписав указ про переселення майже 100 тисяч насильно вивезених українців у віддалені куточки росії, у тому числі в Сибір і за Полярне коло.

Про це повідомляє британське видання The Independent із посиланням на кремлівські документи.

Минулого місяця в кремлі було підписано наказ про переселення 95,7 тисяч мешканців Донецької та Луганської областей за 5500 миль (майже 8,9 тисяч кілометрів) від їхніх будинків.

В указі говорилося, що «з урахуванням ситуації, що склалася в Україні, російська федерація схвалює розподіл громадян по суб'єктам рф і просить владу забезпечити прийом 95 739 осіб».

Зокрема, 11,4 тисяч людей зібралися відправити до Сибіру, 7,2 тисяч – на Далекий Схід, трохи більше 7 тисяч – на Північний Кавказ, зокрема до Чечні, Дагестану та Інгушетії.

Видання також пише, що мешканців Маріуполя просили підписати документи, в яких стверджувалося, що «українські війська обстріляли їхнє місто». Підписантам сказали, що вони не можуть повернутися до України, бо зіткнуться із «переслідуванням».

Нагадаємо, раніше в українській розвідці повідомляли, що росія активно вивозить українських громадян з тимчасово окупованих територій до рф. Після проходження фільтраційних таборів українців відправляють до економічно депресивних районів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО