У росії вже хочуть хоч якось закінчити війну – Арестович

Судячи з усього, росія вже не рада тому, що вплуталася у війну з Україною і хоче її скоріше закінчити. На це вказує низка ознак - наприклад, заява путінського прессекретаря Пєскова про великі втрати російської армії.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі марафону на каналі Україна 24.

Так, він зазначив, що на шести оперативних напрямках з восьми росія зазнала поразки й тепер російській армії та кремлю терміново потрібна хоч якась перемога, щоб на переговорах позиції росії виглядали переконливішими.

«Вони хочуть закінчити війну, тому що поєднання поразок на полі бою і санкцій, які ламають хребет їх економіки, ставить під питання соціально-політичне становище всередині самої російської федерації... Зараз головна їхня турбота - щоб путін приїхав на зустріч із Зеленським хоч з якою-небудь силовою позицією. Хоч що-небудь взяти, Маріуполь, зону ООС, хоч якусь серйозну загрозу створити, тому що там, де путін - там перемога, він не може собі дозволити приїхати тотально програвши» - вважає Арестович.

Арестович також вважає, що у своїй поразці путін звинуватить власне оточення і сфальсифікує змову проти себе. У росії ще є ілюзії, що вони можуть здобути десь перемогу, взяти Маріуполь, оточити зону ООС.

«Він приїде торгуватися про свій програш, про умови оформлення свого програшу, але хоча б не з таких ганебних позицій, які у нього є зараз» - додав Арестович.

Нагадаємо, раніше в Луганській ОВА заявили, що російські військові закінчують підготовку до великої атаки, яка буде проходити на території Донецької та Луганської областей.

Як повідомляли в Генштабі та Міноборони, російські війська після невдачі на Київському і Чернігівському напрямку спробують оточити сили ООС і захопити весь Донбас.

У МЗС України вважають, що битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну з великими оперативними маневрами та тисячами танків, літаків і бронетехніки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО