Робіть все, що можете, щоб ми разом вистояли в цій війні – нове звернення Зеленського

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення до українців за 2 квітня 2022 року. Він закликав громадян країни робити все можливе для того, щоб Україна та її народ вистояли у Вітчизняній війні проти російських окупантів.

Основне зі звернення Зеленського:

  • Глобальна система безпеки виявилася марною і безпорадною.
  • Не можна сподіватися на те, що росіяни просто підуть. Не можна сподіватися на те, що світ буде наслідком якихось рішень, прийнятих в Москві. Україна може тільки вибити з Росії згоду на мир - важкими боями та переговорами.
  • «Коли народ захищається у війні на знищення, коли стоїть питання про життя або смерть мільйонів, немає не важливих речей. Немає неважливих моментів. Все має значення. І кожен може внести свою лепту в перемогу всіх. Хтось - зі зброєю в руках. Хтось - на роботі. А хтось - теплим словом і допомогою в потрібний момент. Тому робіть все, що ви можете, щоб ми разом вистояли в цій війні за нашу свободу, за нашу незалежність. За те, щоб Україна жила».
  • ЗСУ знищують всіх російських окупантів, до яких примудряються дотягнутися. Росіяни тікають з Київської та Чернігівської областей.
  • Посилюється оборона на сході України. Російські окупанти націлилися на Донбас, Україна про це знає і вживає заходів.
  • На жаль, Україна так і не отримала від партнерів системи ППО, важке озброєння і літаки. Хоча західні країни в змозі передати Україні необхідне.
  • Кожна російська бомба і ракета, яка впала на мирні українські міста, в майбутньому додасть чорної фарби в образ тих, хто міг прийняти потрібні рішення, але не вважав за потрібне це робити.
  • «Я вдячний усім, хто виходить на вулиці в тимчасово окупованих містах. Всім, хто не боїться і виходить. Я вдячний всім, хто боїться і виходить. Всім, хто відчуває, що без цього рішення захищати Україну і свою свободу окупанти можуть закріпитися. А коли люди протестують - і чим більше люди протестують - то складніше окупантам знищити нас, знищити нашу свободу. Це наша спільна боротьба! І буде наша спільна перемога».
  • З приводу зміни гімну України: хто такі ці ініціатори, чим вони відзначилися таким, що відчули право змінювати гімн країни? Припиніть виставляти себе ідіотами. Навіть якщо такий законопроєкт схвалять, підпису президента на ньому не буде.
  • Жорстка критика на адресу Угорщини: здається, Орбан взагалі не розуміє, що конкретно зараз відбувається в центрі Європи та продовжує свою пропутінську позицію. Угорщина не зробила взагалі нічого, хоча від неї не просили чогось особливого. Немає збройового транзиту, немає морального лідерства. Поки Європа намагається повернути мир і зупинити росію, Орбан намагається протиставити Угорщину всьому Євросоюзу. На щастя, Орбан не представляє своїми діями позицію угорського народу. Орбани приходять і йдуть, Угорщина - залишається.
  • Справжній лідер Європи - це Британія. Борис Джонсон пообіцяв Україні нову підтримку, в тому числі військову.
  • 131 військовий ЗСУ відзначений державними нагородами. Дев'ять з них, на жаль, посмертно.

Нагадаємо, 1 квітня Зеленський розповів, що країна-агресор перегруповує свої війська за тими напрямками, де ЗСУ дають їм гідну відсіч, на інші, де українцям може бути дуже складно.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО