Британія передасть Україні зброю для оборони Одеси – The Times

Британський прем'єр Борис Джонсон планує зірвати плани путіна закріпитися на сході України. Для цього Джонсон хоче передати Україні зброю, яка допоможе Збройним силам захистити Одесу - одну з можливих цілей для рф в ході її наступу.

Про це повідомляє британське видання The Times.

Відзначається, що Джонсон наполягає на передачі Україні британських протикорабельних ракет. Достатня кількість такого озброєння дозволить Україні не тільки ефективно відбивати можливу атаку російських кораблів, а й надійно захистить українське узбережжя від обстрілів з моря.

Видання також повідомляє, що в бесіді з міністрами британського уряду Джонсон висловив бажання придбати для України протикорабельні ракетні системи та передати їх у розпорядження ЗСУ.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Великобританія разом з союзниками передасть Україні ще більше летального озброєння. Йдеться про артилерію і засоби ППО для захисту від російських окупантів.

До цього Джонсон вже заявляв, що Велика Британія продовжуватиме посилювати військову, економічну та дипломатичну підтримку України у війні проти росії.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО